Despre ştrand

Ştrandul termal de la Sânnicolau de Munte a fost inaugurat la 1 mai 1971. Ştrandul a fost construit de membrii cooperativei. În urma producerii schimbului regimului, localnicii au hotărât ca ştrandul să ajungă în proprietatea comunității reformate. Din acest motiv, din 1991 dreptul de funcţionare al ştrandului aparţine bisericii reformate din localitate.

Apa de la Sânnicolau de Munte este probabil cea mai fierbinte din judeţul Bihor, depăşind uneori 70 de grade. Este o apă oligominerală, sărurile minerale nu trecând peste un gram la un litru.

Conţine: ioni pozitivi de potasiu, sodiu, calciu, magneziu si fier, şi ioni negativi d cloruri şi sulfate. Este slab radioactivă ca şi apele termale bihorene, conţinând radon şi heliu. Datorită conţinutului de parafină lichidă hidratează şi catifelează pielea.

PH: 7,8. Bicarbonati: 2745 mg/l, Calciu: 7 mg/l, Potasiu: 40,9 mg/l, Sodiu: 343,6 mg/l, Magneziu: 5 mg/l, Nitriţi: <0,02 mg/l, Nitraţi: < 1,0 mg/l, Amoniu: 11,36 mg/l, Fier: 0,09 mg/l, Mangan: 0,06 mg/l, Cloruri: 434 mg/l, Sulfati: 8 mg/l.

Efect terapeutic: datorită radiaţiilor alfa este indicată pentru afecţiuni ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic şi central, reabilitare după leziuni, inflamaţii reumatice, boli ginecologice cronice.

Cură de băut: cu 30 de minute înainte de masă 150 de mililitri de apă răcită reduce inflamaţia mucoasei stomacului (gastrita acută) şi stimulează funcţiile biliare. Accelerează excreţia, ajută la curăţarea rinichilor şi a aparatului urinar de nisipul urinar. Efectele susmenționate sunt făcute de dr. Ráckövi Attila medic primar în balneoterapie.

Institutul Național de Recuperare, Medicină fizică și Balneoclimatologie clasează apa noastră fiind: apă minerală, bicarbonatată, sodică, hipertermală, hipotonă. După raportul lor apa termală din Sânnicolau de Munte prezintă interes terapeutic pentru cura externă în următoarele: afecțiuni reumatismale cronice degeneartive (artroze ale coloanei vertebrale, șold, genunchi, mână, picior), afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinite, bursite, tenosinovite) și afecțiunile posstraumatice ale aparatului locomotor.

Contraindicații: nu sunt menționate.

Trebuie evitat înotul şi mişcările excesive, deoarece organismul se acomodează mai greu la temperaturi ridicate.

Adâncimea bazinului: 100 – 160 cm, respectiv 70 cm în bazinul pentru copii.
Temperatura apei: 36 – 40 Cº.

Bazinul de înot are 140 de cm adâncime, și are 29 de grade. Este dotat cu sistem de filtrare-tratare automată. 

Schimbul apei: în fiecare  duminică seara total, deci în  luni înainte de masă bazinul nu este plin, dar apa este plăcută deoarece este răcit în timpul nopții prin stropire în jeturi mici de apă. În funcție de trafic și de condițiile meteo în fiecare seară schimbăm 25-35% din apă. Apa din bazinul de copii este schimbat total în fiecare seară.

Parcare

Lăsați vehiculul într-o parcare păzită.

Wifi și tv

Pe raza ştrandului oaspeţii se pot bucura de acoperire wireless gratuită.

Amplasare corturi

Pe teritoriul ştrandului oaspeţii dispun de posibilităţi de amplasare corturi.

Rulote închiriabile

Rulote cu trei și patru paturi sunt disponibile pentru închiriere.